september 28, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

3-D SCHIETEN BIJ HBV TARGET

Bij handboogvereniging Target zijn een tiental schutters die zich bezighouden met  3-D schieten. 3-D staat voor 3 dimensionaal en betekent zoveel als het schieten op kunstof dieren die op verschillende plaatsen op het open veld worden geplaatst. Is het terrein wat ongelijk in hoogtes geeft dat wat extra leuke en spannende effecten. De groep 3-D van HBV Target gaat regelmatig het land in om op diverse plaatsen hun kunsten te vertonen. Al wat langer was er vanuit de gehele groep schutters aangedrongen op een 3-d wedstrijd onderling om zodoende eens te kijken of het ook voor de “normale”schutters een uitdaging zou kunnen zijn. Johan Ruhe, een enthousiast 3-D schutter heeft de handschoen opgeraapt en zorggedragen voor een ludieke wedstrijd op donderdag 1 maart in de akkommodatei van HBV Target. Het organiseren van deze wedstrijd paste ook in het kader van de opleiding van Johan tot handboogtrainer. Gelukkig werd deze wedstrijd binnen geschoten op grote foto’s van diverse dieren want buiten waaide een pittige oosterwind met een zeer lage gevoelstemperatuur. En dat was zelfs voor de stoere schutters van HBV Target iets teveel van het goede. Er werd wel geschoten volgens hetzelfde reglement dat geldt voor het buitenschieten in het veld.  Op elke foto van een dier is er een zogenaamde kill-zone, dat is een cirkel op de plaats waar bij dat desbetreffende dier het hart zit. Er is ook een hit-zone; een wat grotere cirkel rondom de kill-zone. Voor deze 2 zones gelden verschillende punten. Tijdens de wedstrijd bleek dat de deelnemers die geen ervaring hadden met 3-D schieten het een leuke discipline vonden. Wel bleek duidelijk dat als de “normale”schutters echte dieren zouden moeten schieten als jagers die in hun levensonderhoud zouden moeten voorzien het een behoorlijk hongerig boeltje zou gaan worden. Gelukkig hebben we poeliers!! Winnaars van de avond waren Jan Koopstra bij de recurve, Frank de Haan bij de barebow en Jaap Verbruggen bij de compoundklasse. Het was een leerzame en gezellige avond. Meer weten over handboogschieten: www.hbvtarget.nl