december 6, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

NIEUWE TRAINERS VOOR HANDBOOGVERENIGING TARGET

Bij HBV Target in Kudelstaart heeft een uitbreiding van de trainerscapaciteit plaatsgevonden. Afgelopen 16 en 17 juni hebben Martijn Elzinga en Johan Ruhe  een meerdaagse cursus gevolgd op de Back to Bowhunting Academy  van Perry Ravestein in Schijf, Noord-Brabant. Met deze opleiding hebben ze hun diploma trainer traditioneel verworven. Er is met name veel aandacht voor instinctief schieten, dwz. het schieten zoals onze voorvaderen deden zonder ingewikkelde hulp- of richtmiddelen, zoals een vizier. Er was met name veel aandacht voor de theorie, het observeren van collega schutters, materiaalkennis, hoe breng je je verworven kennis over en ook werd gevraagd om een presentatie te maken van een fictief handboogevenement. Op 19 juni mochten de kandidaten verschijnen voor het examen wat met name voor de Target kandidaten positief uitviel. Handboogvereniging Target heeft er sinds 19 juni weer 2 gediplomeerde trainers bij en dat is ook nodig want de vereniging maakt goede tijden mee; handboogschieten is populairder dan ooit. Meer weten over de handboogsport ? kijk gerust verder op onze site