september 28, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

Busreis Handboogvereniging Target naar Warnsveld

SONY DSC

Ruim 30 schutters van handboogvereniging Target zijn zondag 29 mei in de touringcar gestapt vanwege een gezamenlijk uitje naar Warnsveld; in de buurt van Zutphen. Vertrek om 8.30 uur was een vroegertje voor de zondag. In Warnsveld is een landgoed waarvan de eigenaar zelf een fervent handboogschutter is. Hij heeft samen met zijn vrouw hun landgoed omgevormd naar een terrein waar het mogelijk is om op ruim 30 doelen te schieten. Bij HBV Target is ook wel een parcours om onder wat bomen en struiken op kunststof dieren te schieten maar  de Vrijhof Warnsveld was toch wel echt eredivisie! De doelen bestaan uit dieren die levensecht gemaakt zijn van een soort rubber. Deze discipline is het zogenaamde 3D schieten (3dimensionaal).Voor veel leden van HBV Target was dit de eerste keer dat ze 3D schoten maar ze waren op de vereniging al  ingewijd in deze spectaculaire vorm van de handboogsport. Er zijn herten, lynxen, beren, hazen, een bizon en er was zelfs een grote roofvogel opgehangen. Het parcours is heel avontuurlijk aangelegd met een toren, een tunnel en een groot meer. Met name bij het meer was het moeilijk om het doel, een groot mannetjeshert, op ruim 80 meter te raken. Voor degenen die met hun pijlen in het meer kwamen was er een kano beschikbaar om ze op te vissen. De andere doelen stonden midden in een prachtige bosrijke omgeving. Na enkele schoten te hebben gelost werd er gezamenlijk geluncht en na de lunch was het weer direct de bossen in. Rond 17.00 uur werd de groep weer verzameld om met de bus naar een restaurant in de buurt te gaan voor een overheerlijk diner. Rond 22.00 uur waren de schutters weer op hun honk op sportpark Calslagen met een geslaagde dag in het geheugen en de nodige stappen in de benen. Meer info over handboogsport? Kijk verder op onze site!

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC