september 28, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

Podiumplaatsen bij 3D Texel voor leden Target

12 en 13 februari was het zover: De WinterAnimal op Texel zou van start gaan. De voorbereidingen hadden we van te voren gedaan. Een huisje gehuurd voor een weekend, boodschappen ook al eerder die week gedaan en de ticket voor de boot geregeld.4 schutters van Target Aalsmeer zijn naar Texel afgereisd voor een gezellig weekendje boogschieten. Fabian Meerloo, Axel Wagenaar, Martijn en Rinke Elzinga.

De vrijdag waren we al met de boot naar Texel gegaan en konden we ook al in het huisje.

Aanmelden kon ook nog in de avond, hebben we maar gelijk gedaan.

Zaterdag moesten we al om negen uur bij Paal 21(In de Koog) zijn, want de briefing zou om negen uur zijn en om half 10 werden we naar de startnummers gebracht. Van te voren waren de banen al ingedeeld. We stonden op baan 5.Die dag stond er veel wind en het was verre van warm.We stonden met nog twee schutters op de baan van de DBC uit Arnhem. ( Gerrit en Ron ).Deze dag zou het RK3D geschoten worden. Elke schutter in zijn eigen klasse.Twee toffe gasten, waar we twee dagen mee hebben geschoten.We starten gelijk met een leuk doel in de duinen.

Steeds verder liepen we van doel naar doel.Tegen een uur of 12 kwamen we bij de catering en hebben we wat gegeten en gedronken.Daarna konden we de rest van de doelen gaan doen.

Gelukkig gingen we ook een klein stukje door het bos, wat was dat een verademing.Bijna geen wind en gelijk een heel andere omgeving.Na het bos moesten we toch nog vier doelen in de duinen afmaken.Tegen een uur of drie waren we klaar en konden we naar het huisje.

De prijsuitreiking zou er niet zijn ivm Corona.Medailles zouden worden nagestuurd. Rinke is 1ste geworden in de aspirant klasse. Fabian 4, Martijn 4e en Axel  9e.Dat was dag 1. En dan zou de zondag nog komen.

Zondag. Weer dezelfde tijd aanwezig. Om half 10 weer de briefing. Het huisje in de ochtend opgeruimd en de sleutel ingeleverd. Nu begonnen we met zes schutters op baan 35.Het weer was slechter dan de dag ervoor en nog meer wind, maar geen regen.Doordat er veel wind was hebben we ook weinig foto’s gemaakt.Na de briefing starten we zoals gezegd op baan 35, met zes schutters, in het bos waar we zaterdag al eerder waren geweest.Het bos was net even anders ingedeeld dan op zaterdag: Veel kleine doelen en soms een leuke “grote” er tussen. Een heel andere uitdaging.

De loopafstanden waren ook kleiner en de doelen volgden elkaar snel op.Ook hier zat er een waaier doel tussen met drie kleine doelen. (Twee keer een waaier doel in de “Bos”lus). Martijn had bij een beer aan een boom veel last van de wind. De pijlen werden opzij geblazen. Drie keer mis. Jammer. Door naar de volgende.Uiteindelijk kwamen we veel te vroeg bij de catering aan. (11.15 al).

Na de pauze de laatste doelen geschoten. Tegen drie uur hadden we deze 28 doelen gehad. (zaterdag ook 28). De zondag was ook een geslaagde dag, wel met veel wind en misschien nog kouder dan op de zaterdag.De prijsuitreiking zou er ook op deze dag niet zijn.

Op de terugreis hadden we de boot van vier uur.

En waren we allemaal rond zes uur weer allemaal thuis met een voldaan gevoel.

Volgende dag (maandag) stond de uitslag al op de site van de WinterAnimal:

Rinke Elzinga(Aspirant, Instinctif bow) 1e  op zaterdag en ook op de zondag 1e 

(Hele weekend ook 1e), dus RK3D gewonnen en ook nog een gouden medaille.

Fabian Meerloo (Senior, Barebow) 4e op zaterdag( Geen prijs ). Zaterdag en zondag bij elkaar opgeteld uiteindelijk na hertelling 3e prijs voor  twee dagen. (Brons).

Martijn Elzinga (Senior, Longbow) 4e op zaterdag, Zaterdag en zondag, kwam na hertelling iets hoger uit, maar bleef op de 2e plek.