september 28, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

HANDBOOGSCHIETEN IN DE BASIS BIJ HBV TARGET

Afgelopen zaterdag 18 december werd met een 3D wedstrijd de eerste cursus instinctief schieten bij handboogvereniging Target afgesloten.  De cursus, die oorspronkelijk in de avonduren werd gegeven, is de laatste 2 lessen op zaterdagmiddag afgemaakt ivm Corona regels. Onder leiding van de 2 gediplomeerde trainers Willem Eveleens en Pim Bras is de eerste groep traditionele boogschutters getraind. Zeven cursisten hebben in 6 lessen de basis van het instinctief schieten geleerd. Instinctief schieten is zoals het in de middeleeuwen ging: een boogschutter, een boog en een pijl en uiteraard een doel. Kijken naar je doel, focussen en de pijl loslaten. De Target trainers hebben begin 2021 met succes een 3- daagse clinic volbracht waardoor ze zijn opgeleid om anderen te onderrichten in deze tak van het handboogschieten. Het handboogschieten kent verschillende disciplines waaronder het recurve schieten ( dat wat je ziet op de Olympische Spelen), het traditioneel schieten zonder vizier waaronder het instinctief schieten valt en de compound discipline waarbij er met katrollen krachtiger en sneller geschoten kan worden. Al deze disciplines kunnen bij HBV Target worden beoefend op de clubavonden in de accommodatie op sportpark Calslagen te Kudelstaart waar de schutters in de zomermaanden kunnen beschikken over een prachtige buitenbaan. Wil je meer weten over deze sport kijk dan even op onze site