december 6, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

“ROBIN HOOD” VOOR FRANK DE HAAN

Op donderdag 12 september op de clubavond van handboogvereniging Target werd door Frank de Haan een ‘Robin Hood”geschoten. Een “Robin Hood”wil zeggen dat een schutter een pijl plaatst in de schacht van een door hemzelf afgeschoten eerdere pijl. Dit gebeurt ook in de gelijknamige film over deze middeleeuwse schurk. Dat dit een unicum is blijkt uit het feit dat het in de  clubhistorie van HBV Target slechts 3x eerder heeft plaatsgevonden. Het feit dat de schutter over een goede techniek beschikt en steeds dezelfde methodiek gebruikt bij het lossen verhoogd de kans op een genoemde treffer. Dat het uniek is blijkt ook uit het feit dat er bij Target wekelijks gemiddeld 4000 pijlen worden verschoten op de verschillende club- en trainingsavonden, en dat al ruim 20 jaar!! De kans dat Frank de Haan ooit nog eens de jackpot in de Staatsloterij zal winnen is na zijn “Robin Hood”wel heel klein geworden! Op bijgaande foto Frank met zijn treffer