augustus 13, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

Paaswedstrijd

Donderdag 18 april werd bij HBV Target de jaarlijkse Paaswedstrijd verschoten. Zoals bijna elk jaar had wedstrijdleider Peter Bouwmeester al zijn creatieve vaardigheden in de strijd geworpen om zijn op Pasen gerichte blazoenen te maken. De dessins waren uiteraard paasgerelateerd met de bekende kuikentjes, eitjes en paashazen in alle maten en kleuren. Hoe kleiner de afbeelding, des te hoger de punten. Deze wedstrijd valt in de categorie “funwedstrijd” waarvan er elk jaar enkele georganiseerd worden; dit soort wedstrijden mag ook door leden worden georganiseerd. Bij deze wedstrijden komen de leden die gewend zijn of op dinsdagavond of op donderdagavond te schieten samen, wat een gezellige drukte teweegbrengt. Deze editie waren er ook veel jeugdleden die normaliter op de woendagavond schieten en ook van de beginnerscursus waren er enkele deelnemers. Het was een grote groep schutters en wie er wint is niet belangrijk, het gezellig samenzijn voert de boventoon. Aan het aantal nieuwe leden en de inschrijvingen voor de beginnerscursussen is te merken dat de handboogsport populair is. Ook van andere verenigingen komen berichten dat er momenteel grote interesse is voor de handboogsport in het algemeen. Meer weten? kijk verder opwww.hbvtarget.nl