september 28, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

Koningsverschieting 2019

Donderdag 17 januari jl. Werd op handboogvereniging target de jaarlijkse wedstrijd geschoten om de hoogste plaatsen in de vereniging. Tijdens deze wedstrijd over 28 pijlen wordt bepaald wie zich het komende jaar koning of koningin van de vereniging mag noemen. In de barebow-klasse waarin er geschoten wordt zonder vizier werd Harrie van Engelen winnaar. Harrie was onverwacht winnaar maar ziet zijn inzet en enthousiasme beloond. In de compound klasse, wat juist het tegenovergestelde is van de barebow, met vizier  en stabilisatoren, werd Marcel van Rekum winnaar. Marcel wist met 28 pijlen 260 punten te vergaren, wat een gemiddelde score betekent van 9,3 waarbij 10 het maximale haalbare is! Bij de dames in de recurve-klasse, de meest geschoten discipline, was er ook sprake van een verrassing, Carmen Terlouw  mag zich het komende jaar koningin noemen, met aan haar zijde als 2e geëindigd en hofdame: Lieke Mur. Bij de heren recurve was Johan Ruhe  winnaar en mag zichzelf koning noemen. Johan zal zich in het komende jaar moeten meten met andere koningen uit het hele land in een onderlinge wedstrijd om de koning der koningen te bepalen.