december 6, 2022

Handboog Vereniging Target Aalsmeer

Handboogschieten voor iedereen

SCHIETEN EN BBQ BIJ HANDBOOGVERENIGING TARGET

Bij Handboogvereniging Target werd zondag 28 augustus j.l. de Gerrit Versteegverschieting georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerend evenement dat ter nagedachtenis aan een gewaardeerd oud-lid van de vereniging wordt georganiseerd is een wedstrijd die volledig past in de sfeer die bij Target hoort, gezelligheid, maar ook sportieve inzet. Het was prachtig weer om te schieten in de buitenlucht en de stemming was prima. Bij deze wedstrijd worden er 14 ronden x 2pijlen verschoten over een afstand van 25 meter. Na enkele series bleek dat het niveau van de prestaties hoog was en er een gezonde spanning hing. In de recurve-klasse  ging de eindzege afgemeten naar Marco Jongkind die deze titel reeds voor de derde keer behaalde. In de traditionele klasse zonder richtmiddelen werd Fabian Meerlo de winnaar. Fabian is recent hersteld van een zware operatie en kon zich dus geen mooiere overwinning wensen.. Bij de compoundklasse (volgens de schutters zelf de klasse voor de “echte mannen”) werd Marcel van Rekum de verwachte winnaar. Marcel is een enorm trainingsbeest en dat werd afgelopen zondag beloond met een resultaat van 232 punten uit 28 pijlen(8,3 gemiddeld).  Rinke Elzinga werd als jeugdlid beloond met een “gouden duim” voor zijn inzet. Na de prijsuitreiking waarbij ook zo langzaamaan de partners aanschoven werd het vuur van de BBQ aangestoken en konden de schutters met aanhang genieten van een heerlijk verzorgde maaltijd die na een dag intensief sporten gretig aftrek vond. Deze keer perfect verzorgd door de vakman-slager Dick Reus de toevallig ook nog eens lid is van de handboogvereniging. Al met al een geweldige mooie dag met gezellige mensen in een heerlijke zomerse ambiance.

Volgens het bestuur van HBV Target is handboogschieten momenteel zeer populair wat men kan merken aan de aanvragen voor de beginnerscursus. Om lid te worden van HBV Target is deze cursus verplicht. Minimumleeftijd is 12 jaar. Kijk voor meer informatie verder op onze site.

Even langskomen op de clubavonden op dinsdag en donderdag kan natuurlijk ook. De accommodatie van HBV Target bevindt zich op sportpark Calslagen te Kudelstaart links voorbij Health City.