GERRIT VERSTEEG MEMORIAL

Afgelopen zondag 2 september werd bij handboogvereniging Target de jaarlijkse Gerrit Versteeg Memorial verschoten.  Gerrit Versteeg was één van de eerste leden van HBV Target en was met zijn witte haardos en vriendelijk voorkomen een zeer gewaardeerd lid. Deze onderlinge clubwedstrijd is al jaren een vast gegeven en wordt gecombineerd met een BBQ voor de leden en hun (eventuele) partners. Het was een prachtige dag met een heerlijk zonnetje en een matig windje; alsof het van bovenaf was geregisseerd! Zoals gebruikelijk moesten en 36 pijlen geschoten worden op 25 meter in de buitenlucht en het betrof de volgende klassen: barebow en recurve samengevoegd, compound en jeugd. Het aspect gezelligheid staat bij deze westrijd hoog in het vaandel. Toch waren er enkele leden bij die met een 2e plaats geen genoegen namen. Met name bij de compoundklasse was er sprake van een heftige strijd waarbij zelfs een soort psychologische oorlogsvoering werd gebruikt om de tegenstander van zijn apropos te brengen. Uiteindelijk bleek toch dat oefening kunst baart en dat de winnaars ook op de verenigingsavonden echte trainingsbeesten zijn. Bij de recurveklasse was dat Johan Ruhe, bij de compoundklasse Marcel van Rekum en bij de jeugd was Carmen Terlouw de beste. Na de wedstrijd werd er snel opgeruimd en het vuur ging in de BBQ en met de meatmasters Jos, Onno en Marco werden de hongerige magen met heerlijke stukjes vlees gevuld. ‘N heerlijke dag met heerlijke mensen, wat kun je als vereniging verder nog wensen! meer weten over de handboogsport: www.hbvtarget.nl