Jos van ’t Schip wint regiokampioenschappen

HBV TARGET SUCCESVOL IN RAYON NOORD-HOLLAND

Jos van ’t Schip, een schutter van handboogvereniging Target heeft op 14 april in Purmerend de  gewonnen in de discipline 25 meter met 1 pijl. Deze discipline houdt in dat de schutter 2 rondes van 25 pijlen op een afstand van 25 meter moet schieten. Per keer wordt er maar 1 pijl geschoten. Het totaal van de 50 pijlen wordt dan opgeteld. Jos had op 14 april de zenuwen het beste onder controle. Deze eindronde bij de Waterlandschutters in Purmerend was de climax van een aantal wedstrijden die door het gehele rayon Noord-Holland waren verschoten. Jos is een zeer enthousiaste handboogschutter en valt op zijn eigen vereniging in Kudelstaart ook regelmatig in de prijzen. De 25 meter discipline heeft hij in de handboogaccommodatie voldoende kunnen oefenen, zij het vaak na afloop van de clubavonden omdat de normaal geschoten afstand veelal 18 meter is.